श्री बगलामुखी देवी के शक्तिशाली मंत्र Shree Baglamukhi Devi Powerful Mantra


श्री बगलामुखी देवी के शक्तिशाली मंत्र

1. बीज मंत्र (Beej Mantra)

ॐ ह्रीं बगलामुखि स्वाहा॥
Om Hreem Baglamukhi Swaha॥

2. मूल मंत्र (Mool Mantra)

ॐ ह्लीं बगलामुखि सर्वदुष्टानां वाचं मुखं पदं स्तम्भय जिव्हां कीलय बुद्धिं विनाशय ह्लीं ॐ स्वाहा॥
Om Hleem Baglamukhi Sarva-Dushtanam Vacham Mukham Padam Stambhaya Jivham Keelay Buddhim Vinashay Hleem Om Swaha॥

3. एकाक्षरी मंत्र (Ekaakshari Mantra)

ॐ ह्लीं॥
Om Hleem॥

4. बगलामुखी गायत्री मंत्र (Baglamukhi Gayatri Mantra)

ॐ बगलायै च विद्महे, स्तम्भिन्यै च धीमहि। तन्नो बगला प्रचोदयात्॥
Om Bagalayai Cha Vidmahe, Stambhinyai Cha Dheemahi। Tanno Bagla Prachodayat॥

5. शत्रु नाशक मंत्र (Shatru Naashak Mantra - Enemy Destruction Mantra)

ॐ ह्लीं बगलामुखि सर्वदुष्टानां वाचं मुखं पदं स्तम्भय जिव्हां कीलय बुद्धिं विनाशय ह्लीं ॐ स्वाहा॥
Om Hleem Baglamukhi Sarva-Dushtanam Vacham Mukham Padam Stambhaya Jivham Keelay Buddhi Vinashay Hleem Om Swaha॥

6. सिद्धि प्राप्ति हेतु मंत्र (Siddhi Prapti Hetu Mantra - For Success & Achievement)

ॐ ह्रीं बगलामुखी देव्या: सर्व शत्रु नाशाय, सर्व कार्य सिद्धये ह्रीं स्वाहा॥
Om Hreem Baglamukhi Devyah Sarva Shatru Naashay, Sarva Kaarya Siddhaye Hreem Swaha॥


महत्व (Significance):
यह मंत्र माता बगलामुखी की कृपा प्राप्त करने, शत्रु नाश, विजय प्राप्ति, एवं जीवन की बाधाओं को दूर करने के लिए अत्यंत प्रभावशाली माने जाते हैं। श्रद्धा और नियमपूर्वक जप करने से शीघ्र ही शुभ फल प्राप्त होते हैं।

एक टिप्पणी भेजें

0 टिप्पणियाँ